Blogs

Blog

2 oktober 2015 Geschreven door: Emmy Veenendaal

Column SE Oktober ’15

Facebook

Bij ons is de kracht van de diverse sociale media heel duidelijk voelbaar. Normaal gebruik je deze kanalen zoals Twitter, Facebook en Instagram om speciale acties, reclames of andere activiteiten aan te kondigen of te delen. Maar zo heel af en toe kun je ook op een hele bijzondere manier gebruik maken van deze media, daar kwam ik een paar weken geleden achter….! 

Het begon met iemand die via ons een Piaggio MP3 wilde huren. Hij voldeed aan alle eisen, rijbewijs was goed, de huur en de borg werden keurig betaald en niets stond nog in de weg om lekker te gaan sturen, wat dus ook gebeurde.
Hij ging weg en een dag of 2 voordat de huurtermijn zou aflopen belde hij met de vraag of hij de motor langer kon houden want het beviel zo goed, dat hij deze motor graag wilde kopen. Hij had weinig tijd en wilde Zaterdag langs komen om alles te regelen. Aldus gebeurde, de koop werd gesloten. Op dat moment had hij de motor niet bij zich maar hij zou op de aflever dag wel langs komen rijden om de papieren en het kenteken over te kunnen schrijven. Niets aan de hand. Hij nam de rekening in ontvangst en nadat hij ons had beloofd om deze voor de levering  (Woensdag) over te maken ging hij weg en begon ons weekend, natuurlijk blij met de nieuwe order. De Woensdag brak aan en de klant stond op de afgesproken tijd bij ons voor de balie, de motor stond klaar maar helaas, de betaling……., die was er nog niet! Volgens de klant was dat geen probleem dan zou het er morgen wel bij staan echter, wij hebben de regel dat als de betaling niet bijgeschreven staat er ook niet geleverd word, dus kon hij weer gaan! Aangezien hij de motor ook nu niet bij zich had begonnen wij toch argwaan te krijgen. Toen hij weg was zijn we gaan kijken wat we via o.a. Google van hem te weten konden komen. En dat was niet mis! Niet alleen was hij in de voorafgaande week failliet verklaard, hij werd ook door justitie gezocht voor meerdere gelijkwaardige  delicten met als triest ‘hoogtepunt’ een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar met TBS, een meesteroplichter dus!  

 

Hij kreeg van ons de kans om voor vrijdag 1700 uur de MP3 terug te brengen. Dan zou het verder voor hem geen consequenties hebben. Zo niet, volgde er aangifte en zou hij met naam en toenaam op alle sociale media gezet worden. Dat laatste is ook gebeurd, hij kwam niet terug. Uiteindelijk hebben meer dan 25000 mensen onze oproep gezien en hebben tientallen deze gedeeld. (waarvoor dank!)  We zullen het nooit weten maar ik ben er van overtuigd dat mede dankzij deze druk  hij heeft moeten besluiten om onze mooie MP3, midden in de nacht  –gelukkig zonder schade-  bij ons terug te brengen!

Terug naar overzicht