Blogs

Blog

13 september 2016 Geschreven door: Henk Veenendaal

Column SE Oktober ‘16

Bezorgdienst 

Wanneer je, scooters en motoren bij de mensen thuis brengt maak je natuurlijk nog wel eens wat mee. En dan heb ik het niet over de soms hele smerige, overigens goed bedoelde, kopjes koffie die ik soms krijg aangeboden. Nee, ik bedoel de dingen die je meemaakt en ziet als je onderweg bent en vooral bij de mensen thuis komt. Dat het bij sommigen een vreselijke puinhoop is, is uiteraard geen nieuws maar als je, zoals ik laatst bij mensen thuis aan de keuken vloer blijft vastplakken omdat het zo verschrikkelijk vies is, is voor de meeste onder ons nauwelijks voor te stellen.

Ook sommige huisdieren van klanten zijn erg geïnteresseerd in jou. Zolang b.v. honden al kwispelend naar je toe komen is dat geen probleem maar het wordt anders als het bewuste exemplaar al blaffend en briesend op je af komt stuiven en je ziet op het laatst dat de ketting waar het beest aan vast ligt lang genoeg is om bij jou te komen. 3x raden wat zo’n beest met je van plan is. Nu ben ik niet zo heel bang uitgevallen en speciaal voor dit soort gelegenheden heb ik ook nog wel een paar attributen in mijn bus liggen dus deze keer liep ook dat, voor mij althans, weer goed af. Die Mechelse Herdershond dacht daar na afloop overigens wel iets anders over, maar dat terzijde. Toen ik vervolgens zijn baasje na afloop van onze ontmoeting achter het gordijn van de bijkeuken vandaan zag lopen had ik pas in de gaten dat het allemaal wel heel ‘toevallig’ was dat de deur van het hok openstond net op het moment dat ik kwam aanrijden. ‘De Baas’ wilde waarschijnlijk eens even kijken hoe ik op zijn bewaker zou reageren en had zich, uit nieuwsgierigheid, verdekt opgesteld maar kon vanuit die positie alles wel goed overzien. Hij had natuurlijk gedacht dat ik, net zoals wel meer mensen zouden doen, uit angst in mijn bus zou blijven zitten maar dat liep toch even anders. Zoals gezegd, de hond droop af en zijn baas kwam uit de bijkeuken naar buiten en zei: ‘Nou, nou, jochie…, niet bang voor de hond?’ Hij kon niet weten dat we thuis altijd Dobermann Pinchers als huisdier hadden gehad, dus nee, ik ben niet zo snel bang!

Het meest lastige blijft toch, in uitzonderlijke gevallen, mensen die de rekening niet kunnen betalen. Die gaan dan allerlei andere constructies bedenken en dat gaat soms best ver. Ik heb wat dat betreft al heel wat voorstellen voorbij zien komen als men maar niet ‘gewoon’ hoefde te betalen. Dat gaat van ruilen voor andere spullen tot aan uitgesteld betalen en zelfs tot aan het leveren van allerlei andere alternatieve diensten aan toe! U begrijpt dat wij daar niet aan kunnen beginnen, ook wij moeten onze rekeningen op een normale manier kunnen blijven betalen.  

Terug naar overzicht