Blogs

Blog

Gelukkig nieuwjaar

1 januari 2018 Geschreven door: Henk Veenendaal

Gelukkig nieuwjaar

Om te beginnen wens ik alle lezers van dit mooie magazine de allerbeste wensen voor 2018. Iedereen het komende jaar heel veel geluk, gezondheid en veel veilige kilometers toegewenst, hopelijk brengt het een ieder wat hij / zij er van verwacht en komen alle mooie dromen uit! Daar hopen wij in ieder geval wel op want mooie dromen en ambities hebben we bij de start van dit jaar zeker. We zijn in ieder geval al weer goed begonnen. Inmiddels hebben we er een week of 3 opzitten maar sinds mijn laatste column is er in scooter land toch al weer een heleboel veranderd! Wie had b.v. gedacht dat men in Den Haag toch overstag zou gaan en op het laatste moment dan toch nog een soort van overgangsregeling voor de ‘oude euro 3 modellen voorraad’ zou toestaan?

De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Super blij mee natuurlijk maar begrijpen doe ik het echt niet en ik had het zeker niet verwacht! Fijn dat we nu op een rustige en goede manier de oude voorraad kunnen gaan uit verkopen en krijgen we geen wild west praktijken waar iedereen misschien wel bang voor was. Met de beurs in Milaan nog in het achterhoofd en de Motorbeurs in Utrecht in het verschiet zijn we onlangs toch ook naar de autosalon in Brussel geweest. Natuurlijk om ( ook ) naar alle mooie auto’s te gaan kijken ( leuke combinatie overigens ) maar vooral om bij diverse importeurs te kijken wat er allemaal voor nieuws te vinden was. Het bijzondere aan de beurs in België is dat de presentatie van de motoren gekoppeld is aan de autobeurs die daar tegelijkertijd wordt georganiseerd. De nadruk ligt dan vooral op de auto’s.

De motoren komen er in mijn ogen, zeker voor wat betreft de ruimte,  maar bekaaid vanaf. Tuurlijk, er staan best een paar toppers onder de standhouders  -ook dit jaar weer-  waaronder Piaggio en Honda maar als je in Milaan bent geweest dan is het in Brussel maar behelpen. Maar goed, de Eicma in Milaan kon ik om verschillende redenen niet bezoeken dus om die reden dan toch maar naar Brussel. Gelukkig was het bij de fabrikanten die er wel waren zeker de moeite waard om de afstand te rijden. We hebben echt hele mooie dingen gezien die weliswaar ook al in diverse mailtjes en boekjes langs waren gekomen maar als je er live bij bent en het nieuws allemaal ‘in het echt’ kunt bekijken is dat toch zeker aan te bevelen.  Beloofd weer wat voor Utrecht in ieder geval want dat is de volgende beurs die op het programma staat. Zoals u wellicht weet is het leuke van de Utrechtse beurs dat wij daar meestal ook voor worden ingeschakeld en om die reden was het ook goed om langs te gaan in Brussel omdat daar de mensen waren waar we dat direct mee konden bespreken en regelen, dus dat beloofd weer wat moois te worden. Hopelijk zien we elkaar daar, ik heb er in ieder geval nu al weer zin in!

Terug naar overzicht