Blogs

Blog

MP3 Rijles ‘Een automobilist is geen motorrijder’

20 februari 2017 Geschreven door: Henk Veenendaal

MP3 Rijles ‘Een automobilist is geen motorrijder’

Een belangrijk argument om een Piaggio MP3 of een Peugeot Metropolis aan te schaffen is het feit dat je, ondanks dat het een motorscooter is, je er met een Autorijbewijs B mee mag rijden*. Bij MotoVeda begrijpen we dat heel goed en om die reden zijn we dan ook trotse dealer van zowel de Piaggio MP3, de Gilera Fuoco, de Piaggio Yourban en de Peugeot Metropolis. Omdat het rijden op deze machines nu eenmaal wat specifiekere technieken vereist dan het rijden op een brom of snorfiets hebben we bij MotoVeda de beschikking over een erkende, gediplomeerde rij instructeur. Hij is bij uitstek geschikt om aspirant motor (MP3) rijders de beginselen bij te brengen die iedere motorrijder zou moeten weten. Er zijn een aantal zaken heel belangrijk om te weten wanneer je voor het eerst met een Piaggio MP3 of een Peugeot Metropolis de weg op gaat maar een 3 tal hiervan wil ik graag benoemen.

  • Positie op de weg: Als motorrijder moet je ‘goed zichtbaar’ zijn, rij dus op het linker gedeelte van je weghelft, zodat andere weggebruikers je niet over het hoofd zien.   
  • Vermogen: Als aspirant motorrijder moet je leren om een 400 of 500cc motor ‘in bedwang’ te houden. Best even wennen als je van een snorfiets af komt.
  • Rij defensief: Ook al heb je volgens de regels voorrang, laat a.u.b. die auto voorgaan, Je bent de kwetsbaarste van de 2 en van een auto verlies je altijd.

Al deze zaken (en nog veel meer) zijn nieuw voor een automobilist en worden tijdens een eerste rijles door onze instructeur behandeld zodat de start van de aspirant motorrijder, als die via MotoVeda loopt, altijd goed is. Wanneer er daarna ook nog een aankoop van een nieuwe of gebruikte Piaggio MP3 of Peugeot Metropolis volgt, is deze les in de meeste gevallen gratis.

*Rijbewijs gehaald voor 14 Januari 2013

Terug naar overzicht