Blogs

Blog

Niet zomaar een Rev’it Cap

2 november 2019 Geschreven door: Emmy Veenendaal

Niet zomaar een Rev’it Cap

Een half jaar geleden kwam een vriend van ons in de winkel vertellen dat zijn zoon kanker had, een jonge jongen, nu al zo ziek. Hij had een traject van chemo en bestraling voor de boeg. Met als gevolg dat hij zijn haar zou gaan verliezen. Wij gaven hem een Rev’it cap mee, misschien dat hij die straks op zijn kalle bol wilde gaan zetten.

Af en toe vernamen wij hoe het met hem ging, kaartjes gestuurd etc., kortom een zwaar traject voor het hele gezin.

Vandaag werd er afscheid genomen van zijn opa. Wij gingen condoleren. De hele familie stond in een rij om handen te schudden met Joep aan het eind van de rij. Nadat wij iedereen hadden gecondoleerd kwamen wij bij hem aan. Hij stond daar keurig in kostuum met zijn bijna kale bol. Wij zeiden; Gecondoleerd met opa maar hoe gaat het met jou? De bestralingen zitten erop, ze breken nog wat verkeerde cellen af en dan kan ik weer gaan opbouwen.  En de chemo? Die zit er al helemaal op. Ik ben heel ziek geweest maar nu ga ik herstellen en mag ik binnenkort weer terug komen op mijn werk en ben in ieder geval al uitgenodigd voor het kerstdiner op mijn werk, vertelde hij trots.

Wij wenste hem sterkte en wilde weglopen. Toen zij hij, oh ja nog bedankt voor de pet. Het was ons niet opgevallen, hij had hem in zijn handen.

Hoe vaak hij hem heeft gedragen weet ik niet. Misschien alleen vandaag omdat hij mooi bij zijn zwarte pak paste. Ik weet wel dat Joep een HELD is en dat de Rev’it cap ineens een heel andere betekenis heeft gekregen. Wij hopen dat Joep helemaal mag herstellen en samen met zijn collega’s en familie een fijne en hopelijke gezonde tijd tegemoet gaat!

(i.v.m. privacy hebben wij een andere naam gebruikt)

 

 

 

Terug naar overzicht