Blogs

Blog

Vakantie

5 september 2017 Geschreven door: Henk Veenendaal

Vakantie

Column Scooter Xpress september 2017

Het leuke van de zomerperiode is dat de meesten onder ons ( hoop ik ) op vakantie gaan. En dat geldt voor ons uiteraard ook. Wij blijven met onze winkel wel gewoon open en wisselen elkaar af. Dat hele proces start begin Juli en loopt door tot eind Augustus. Op zich is het fijn dat we gewoon bereikbaar blijven maar soms is het wel eens lastig omdat we de bezetting niet volledig op orde hebben, zoals gezegd, vanwege het ontbreken van monteurs.

Aan de andere kant is 2 weken de boel sluiten ook geen optie omdat je dan hoe dan ook geen omzet binnen krijgt en dan kost het nog veel meer! Roeien met de riemen die je hebt dus en proberen zo goed mogelijk te plannen zodat alles vlekkeloos en zonder al te veel problemen door gaat. En loopt het dan toch nog uit de hand en moeten mensen langer wachten dan gepland dan probeer je dat zo goed en zo kwaad als dat gaat op te lossen, als de klant maar tevreden is toch?!Wat vooral leuk is om te zien wanneer je in het buitenland zit hoe men daar scooters en motoren omgaat. Wij zijn in Frankrijk geweest en als je dan ziet hoe men daar met (motor) scooters omspringt en je vergelijkt dat dan met ons in Nederland dan is dat toch wel even hele andere koek!

Zijn we hier van het onderhoud en vertroetelen we onze vervoersmiddelen zo nu en dan eens uitgebreid, in Frankrijk hebben ze daar nog nooit van gehoord, althans zo lijkt het. Daar is het echt net zolang gooien en smijten met dat apparaat totdat die van ellende uit elkaar valt! Is er dan nog wat aan te doen is men best bereid om daar nog iets voor te betalen maar als dat niet lukt, of het te duur is ( en dat is het dan ook al snel ) wordt het ‘wrak’ ingeruild en beginnen ze gewoon weer overnieuw! Een scooter is daar een vervoersmiddel en verder niks. Er zullen ongetwijfeld uitzonderingen zijn maar die ben ik daar nog  nooit tegengekomen. Je ziet daar trouwens ook geen auto zonder beschadigingen, er zit altijd wel een kras of een deuk in, dat zegt ook al genoeg!

 

Maar goed, gooien en smijten dus. De brutaalste heeft voorrang en dat is voor ons Nederlanders in het begin altijd even wennen. De periferique rond Parijs is daar ook een mooi voorbeeld van. Voor een groot aantal Nederlanders pure 6 baans horror onderweg naar de vakantie bestemming. Helaas een verplicht onderdeel op de ‘route du soleil’ anders moet je omrijden maar als het anders kon dan graag. Motoren die je links en rechts voorbij flitsen en, als het kon, het liefst met 100km per uur ‘over je heen’ zouden willen rijden! Echt kamikaze werk soms en voor ons Nederlanders doffe ellende als we daar, al dan niet met caravan, overheen moeten.  Als het dan, achteraf, allemaal goed gegaan is zijn we dan toch wel weer een ervaring rijker  en vooral heel blij wanneer we weer terug zijn in het ‘rustige’ Nederland!

Terug naar overzicht