Blog

Helmplicht

Helmplicht

1 januari 2023 tot 28 februari 2023

Alle snorfietsers en eventuele passagiers moeten vanaf 1 januari 2023 verplicht een helm dragen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat op 30 juni bekendgemaakt.  Er verandert verder niets aan de regels voor snorfietsers. 

Snorfietsers moeten vanaf 1 januari 2023 een goedgekeurde brom- of motorfietshelm dragen. Doen ze dat niet, dan riskeren zij een boete van € 100,-. Een goedgekeurde brom- of motorfietshelm is te herkennen aan een cirkel met de hoofdletter E erin. Achter de E staat een cijfer, en elk cijfer staat voor het EU-land waarin de helm is goedgekeurd. MotoVeda verkoopt goedgekeurde helmen vanaf € 59,95 (let op OP=OP) wij verwachten een run op deze jethelmen.

De maximumsnelheid blijft na de invoering van de helmplicht 25 kilometer per uur. Ook mag de snorfiets na 2023 op het fietspad blijven rijden, met uitzondering van in Amsterdam en Utrecht. Daar rijden snorfietsers op bepaalde plekken op de rijbaan en geldt al een helmplicht.  

MotoVeda zal vanaf 1 januari RDW erkend zijn om zelf scooters om te keuren van 25 km naar 45 km. Interesse om je scooter te laten omkeuren? Stuur een mail naar [email protected] Wees er snel bij om een afspraak te maken !

 

Archief