Blog

Helmplicht

Helmplicht

1 januari 2023 tot 31 december 2023

MotoVeda zal vanaf 1 januari RDW erkend zijn door het RDW om zelf scooters om te keuren van 25 km naar 45 km, de kosten voor het RDW bedragen € 95,= (incl. BTW) Dit bedrag is exclusief technisch klaarmaken (mits nodig) van de scooter, daar maken wij een begroting voor die wij van tevoren bespreken.  Interesse om je scooter te laten omkeuren? Stuur een mail naar [email protected] in deze mail moet het merk en type van de scooter staan, framenummer en het kenteken, dit staat op het kentekenpasje. Ook moet je 06 nummer en email adres duidelijk zijn voor ons anders kunnen wij niet reageren.  Het kentekenpasje moet bij de scooter aanwezig zijn als hij voor de keuring komt, anders kan de keuring niet uitgevoerd worden.  Wees er snel bij om een afspraak te maken!

Alle snorfietsers en eventuele passagiers moeten vanaf 1 januari 2023 verplicht een helm dragen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat op 30 juni bekendgemaakt.  Er verandert verder niets aan de regels voor snorfietsers. 

Snorfietsers moeten vanaf 1 januari 2023 een goedgekeurde brom- of motorfietshelm dragen. Doen ze dat niet, dan riskeren zij een boete van € 100,-. Een goedgekeurde brom- of motorfietshelm is te herkennen aan een cirkel met de hoofdletter E erin. Achter de E staat een cijfer, en elk cijfer staat voor het EU-land waarin de helm is goedgekeurd. MotoVeda verkoopt goedgekeurde helmen vanaf € 59,95 (let op OP=OP) wij verwachten een run op deze jethelmen. Je kunt bij ons ook terecht voor een speed-pedelec helm vanaf € 129,95

De maximumsnelheid blijft na de invoering van de helmplicht 25 kilometer per uur, de snorfiets mag na 2023 op het fietspad blijven rijden, met uitzondering van Amsterdam en Utrecht. Daar rijden snorfietsers op bepaalde plekken op de rijbaan en geldt de helmplicht al.

Archief