Helmplicht 1-1-2023

Helmplicht 1-1-2023

Helmplicht 1-1-2023

Helmplicht

Alle snorfietsers en eventuele passagiers moeten vanaf 1 januari 2023 verplicht een helm dragen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat op 30 juni bekendgemaakt.  Er verandert verder niets aan de regels voor snorfietsers. 

Snorfietsers moeten vanaf 1 januari 2023 een goedgekeurde brom- of motorfietshelm dragen. Doen ze dat niet, dan riskeren zij een boete van € 100,-. Een goedgekeurde brom- of motorfietshelm is te herkennen aan een cirkel met de hoofdletter E erin. Achter de E staat een cijfer, en elk cijfer staat voor het EU-land waarin de helm is goedgekeurd. MotoVeda verkoopt goedgekeurde helmen vanaf € 59,95 (let op OP=OP) wij verwachten een run op deze jethelmen.

De maximumsnelheid blijft na de invoering van de helmplicht 25 kilometer per uur. Ook mag de snorfiets na 2023 op het fietspad blijven rijden, met uitzondering van in Amsterdam en Utrecht. Daar rijden snorfietsers op bepaalde plekken op de rijbaan en geldt al een helmplicht.  

Scooters omkeuren naar 45 km

Omkeuren naar 45 km? Hiervoor hebben wij de volgende gegevens nodig om te controleren of het mogelijk is:

merk - type -  framenummer - kenteken 

Mail dit naar [email protected] Je krijgt dan zsm een reactie of het mogelijk is om de scooter om te keuren naar 45 km en wat de kosten zijn.

MotoVeda zorgt dat de scooter technisch in orde wordt gemaakt voor de RDW keuring. Je dient zelf een afspraak bij het RDW te maken (deze kosten zijn ongeveer € 110,=) en met de scooter naar het RDW te gaan (dat verzorgt MotoVeda niet).  De kosten om een scooter 45 km te laten lopen verschillen per merk. Wij ontvangen graag een aanvraag per mail met de bovenstaande gegevens van de scooter.