Blogs

Blog

Motorbeurs

9 maart 2017 Geschreven door: Henk Veenendaal

Motorbeurs

Column Scooter Express april 2017

En? Ook nog op de motorbeurs in Utrecht geweest? Ik hoop van wel want het zou jammer zijn als u die gemist hebt! Want wat was het mooi! Overigens hoorde ik best wel vaak dat het weer een hoop van hetzelfde was, dus niet heel veel anders dan voorgaande jaren. Een ervaring die ik zelf niet had trouwens. Maar goed, als  mensen dat op die manier ervaren zegt dat wel iets en is het misschien tijd om eens iets ‘vernieuwends’ te doen? Fabrikanten, importeurs en organisatie, iets voor jullie?

Persoonlijk denk ik wel dat de opzet heel erg kenmerkend is voor deze beurs als zodanig. Volgens mij is er nergens in Europa, op dit gebied, een tentoonstelling te vinden waarbij je niet alleen naar alle nieuwe modellen kan komen kijken maar waar je tegelijkertijd ook van alles kunt kopen. Want ook dat zag je weer massaal gebeuren. Mensen die aan het eind van de dag met tassenvol kleding, helmen, gereedschap en noem maar op naar huis gingen en die gewoon een leuke dag hadden gehad maar tegelijkertijd ook nog even hun verlanglijstjes afgewerkt hadden. En dat maakt ‘Utrecht’ toch steeds weer bijzonder. Met recht voor veel mensen de aftrap van het seizoen! 

Net als voorgaande edities stond ik ook dit jaar weer bij Piaggio op de stand om, namens hun, o.a. de Piaggio MP3 en de verschillende Vespa motorscooters te promoten. Samen met mensen uit hun organisatie en verschillende collega dealers hebben we ook dit jaar weer geprobeerd om heel veel geïnteresseerde consumenten tijdens die dagen te woord te staan. En met succes!

Ongelofelijk hoeveel mensen er, ook dit jaar weer, tijdens zo’n evenement langs komen. Het totale bezoekersaantal ligt elk jaar ongeveer op 100.000 en die komen natuurlijk niet allemaal bij jou langs maar dit jaar leek het wel of het er veel meer waren dan voorgaande  jaren, echt niet normaal! Wat het vooral voor ons zo leuk maakt is dat je de kans krijgt om al die geïnteresseerde consumenten een motor te verkopen en dat is altijd de moeite waard.

Nou zijn al die mensen uiteraard allemaal liefhebbers van motoren en in dat op zicht allemaal gelijk maar sommigen vallen soms meer op dan anderen en dat zijn de figuren die je niet snel vergeet. Zo was er een man uit Vaals die samen met zijn zoon naar een nieuwe Piaggio MP3 kwam kijken. Tot 2 jaar geleden ging hij een aantal weken per jaar, samen met zijn vrouw, op de brommer(!) door heel Europa rijden om samen met haar vakantie te vieren. Nu was ze vorig jaar overleden en hij had voor zichzelf, als tijdverdrijf, een gebruikte MP3 gekocht. Dat was zo goed bevallen dat hij zich nu aan het oriënteren was voor een nieuwe en hij was naar Utrecht gekomen om daar al het nieuws op dat gebied eens te komen bekijken. Hij vroeg zich alleen af of het niet een beetje raar was om op zijn leeftijd nog naar een nieuwe motor te komen kijken. Ik keek hem niet begrijpend aan omdat hij er helemaal niet zo oud uit zag, maar toen vertelde hij dat hij al 85 was! Natuurlijk ben je dan op leeftijd maar wat geweldig is het als je ondanks dat fysiek en mentaal nog steeds in staat bent om op een motor te gaan zitten en zelfs nog plannen kunt maken om misschien nog wel een nieuwe aan te schaffen, ook al rij je er misschien nog niet zo heel lang meer op!  

Zo zie je maar, motorrijden is van alle leeftijden en het maakt niks uit hoe oud je bent. Misschien is het juist wel een manier om je heel lang jong te blijven voelen!

 

Terug naar overzicht