Service

Herfst en winter TIPS

Herfst en winter TIPS

DOORRIJDEN IN DE WINTER OP JE SCOOTER, MOTOR OF PIAGGIO MP3

Vanaf oktober, november slaat het weer vaak om en kun je regen, vriezend weer en zelfs sneeuw verwachten. Wij helpen je graag met een aantal adviezen door de najaar periode heen. Je hoeft je scooter, motor of Piaggio MP3 namelijk helemaal niet te laten staan in de herfst of de winter. 

Veiligheid boven alles:

Wissel in oktober/november je banden voor een goed stel winterbanden. Wij adviseren je graag wat het beste op jouw voertuig past en wat kwalitatief een goede winterband is. Bandenprijzen wisselen wekelijks, bel of kom langs voor advies en de prijs van de set banden die geschikt is voor jouw voertuig. De banden die van het voertuig af komen slaan wij GRATIS op. In het voorjaar herinneren wij je d.m.v. een sms-bericht aan het opnieuw wisselen van de banden.

Warm gekleed de weg op:

In de winter zijn accessoires en kleding die ervoor zorgen dat je warm blijft niet meer weg te denken op de scooter/motor/ Piaggio MP3. Denk aan jassen, broeken, thermokleding, halsbescherming van Macna en Revit en handschoenen. Zijn je voeten en handen koud dan is de rest niet meer warm te krijgen. Wintersokken en laarzen en schoenen van Revit / Forma houden je voeten warm. Een beenkleed bied ook extra bescherming tegen regen en kou. Je handen houd je warm met handvatverwarming en goede winterhandschoenen. Je kunt ook kiezen voor de verwarmde handschoenen van Macna. Kom ze beide bij ons in de winkel testen en laat je voorlichten hoe jij warm de herfst en winter doorkomt! 

Winteronderhoud van de scooter/motor/Piaggio MP3

Ga je je scooter, motorscooter of Piaggio MP3 thuis in de garage stallen of rijd je in de winter door, denk dan aan de volgende adviezen:

  • Dek het voertuig af met een speciale hoes. Bij MotoVeda kun je hoezen van Booster en DS-cover aanschaffen.
  • Haal de accu uit de scooter en/of hang hem aan de acculader. Wil je een Optimate acculader? Wij hebben alle type Optimate acculaders in ons assortiment.
  • Voorkom moeilijk starten en onregelmatig lopen en gebruik Putoline Stabilizer. Fuel Stabilizer is een geavanceerd beschermingsproduct voor het brandstofsysteem. Als je je motor of scooter voor een maand of langer stalt en er brandstof in de tank achterblijft, is het gevaar dat de benzine oxideert. Hierdoor ontstaat gom en lakafzetting (vervuiling) in de tank en in belangrijke onderdelen van de carburateur. Met als gevolg moeilijk starten en onregelmatig lopen van de motor. Fuel Stabilizer voorkomt deze problemen.